Blokpaneeltje ‘Kunstenaar laat je Kunsten zien’

Dit jaar is het jaar van de blokpaneeltjes lijkt het wel. Een idee van Henk Dillerop van Galerie Westerkade te Leeuwarden. Tijdens de Open Coffee voor Kunstenaars in Leeuwarden kwam hij hierover vertellen en ik was meteen wel ‘in the mood’ hiervoor. Een mooi initiatief in het jaar van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

Na het bemachtigen van een blok hout van 20 x 18 (jawel 2018) kan een ieder aan de slag met zijn of haar kunst. In mijn geval moest ik wel even twee keer nadenken wat ik daarmee zou gaan doen. Kunstsieraden maken en iets met een blok mdf doen is wel iets heel anders.

Maar net als anders ontstonden de ideeën vlak voor het slapen gaan. Het zou een 2 in 1 paneeltje worden. Op dat moment volgde ik via de volksuniversiteit een korte cursus ‘3d printen en lasersnijden’ en dat wilde ik integreren in het paneel. Vooral het lasersnijden zag ik mooie mogelijkheden in. Dus een klein blokje perspex gemaakt (geweldig hoe snel en perfect) met de lasersnijder en daar mijn naam in gegraveerd met dezelfde machine. Hier zou mijn sieraad in komen. Vervolgens een gat in het blokpaneeltje gezaagd en een aluminium foto van Silke Heinsma op het Wad met mijn mosselsieraad om voorop.  Achterop een aantal magneten(gerecyclede speakertjes) en een spang, waar mijn sieraad aan kan. Voilá!

En toen kwam Connie Harkema van Galerie Kunst in Beweging in Koudum werk uitzoeken voor de expositie ‘het Friese Landschap’ waar ik van 21 juli tot en met 10 september aan deelneem.  Zij is 1 van de vestigingen die ook blokpaneeltjes uit dit initiatief van Henk tentoonstelt. Omdat mijn werk daar in de zomer te zien zal zijn, is nu ook mijn blokpaneeltje daar te zien.

Wil je komen kijken? Heel erg leuk! De galerie is op vrijdag en zaterdag open en zit in de oude Rabobank in Koudum (naast het beeldhouwcentrum).

Hit enter to search or ESC to close